← terug

Huisregels

De coachee (kind, jongere, volwassene) volgt de coaching op vrijwillige basis en is gemotiveerd. Ouders dienen ervoor te zorgen dat hun kind voldoende geïnformeerd is. Bespreek met het kind of de jongere het doel van de coaching en deze huisregels zodat zij hiervan op de hoogte zijn.

Afmeldingen

Deze dienen minimaal 24 uur van tevoren worden doorgegeven via whatsapp 06 - 81293083, e-mail info@adindacoaching.nl. In dat geval worden de kosten voor de sessie niet doorberekend. Voor latere afmeldingen wordt 50% van de kosten doorberekend.

Betaling

De kosten van de coaching worden via een factuur achteraf in rekening gebracht, betaling dient binnen 10 dagen te geschieden. Contante betalen mag uiteraard ook.

Brengen en halen

Er is altijd een 15 minuten wisseltijd tussen de sessies. Ik wil iedereen zoveel mogelijk rust en privacy bieden. Ben daarom niet eerder dan de afgesproken tijd op de sessies aanwezig is en in het geval dat u uw kind komt ophalen wacht dan op de aangewezen breng- en haalbank. Het is niet toegestaan dat er kinderen worden afgezet en alleen wachten of dat er kinderen zonder begeleiding elders op het terrein aanwezig zijn. Er is geen wachtruimte beschikbaar. Het is voor de kinderen prettiger als de ouders tijdens de coaching afstand nemen zodat de ze zich op hun eigen proces kunnen concentreren. In de directe omgeving kam een mooie wandeling maken of tussentijds uw boodschappen doen. Breng het kind zoveel mogelijk zelf - dus door iemand uit het eigen huishouden - naar de coachlocatie. Kom het kind zoveel mogelijk alleen halen en neem alleen broertjes/zusjes mee als het echt niet anders kan.

Coachlocatie

Reijvenhofweg 6, 6096 PA Grathem.

Paarden

We willen de paarden een zo natuurlijk mogelijk paardenleven geven zodat ze zo lekker mogelijk in hun vel zitten, en hun werk goed kunnen doen. Ze leven overdag in kuddeverband buiten op een paddock paradise zodat ze met elkaar kunnen spelen en bewegen. Er zijn schuilmogelijkheden onder de bomen en bij de hooiruif. In de avond en de nacht staan ze in zeer ruime stallen. De paarden hebben vrijwel de gehele van dag toegang tot een goede kwaliteit hooi en vers water. Dagelijks krijgen ze naast hooi nog een voor hun passende balancer van het merk Vitalbix. Ze krijgen op tijd een behandeling van de hoefsmid, tandarts en dierenarts en worden ontwormd en gevaccineerd. We behandelen de paarden met respect en vanuit gelijkwaardigheid. Daarom krijg je tijdens de sessies ook inzicht in paardentaal.

Eten en drinken

Het is belangrijk dat de kinderen voordat ze komen voldoende gegeten hebben zodat ze voldoende energie hebben, omdat de sessies intensief zijn en in de buitenlucht plaatsvinden. Er is tijdens de sessies altijd een moment om even iets te drinken.

Honden

Honden zijn niet toegestaan op het terrein omdat het de rust onder de paarden verstoort. Honden kunnen wel aangelijnd worden uitgelaten aan het kanaal direct achter het terrein. Er kan een mooie wandeling gemaakt worden.

Kleding

We werken buiten met de paarden. Stem je kleding dus goed af op het weer. Draag stevige schoenen/laarzen met voldoende warme sokken (slippers/sandalen zijn niet toegestaan) zodat je voeten op temperatuur blijven en kleding die voldoende warm/koel/wind- en regenbestendig is tegen een stootje kan, gemakkelijk zit en vies mag worden. Denk indien nodig ook aan een muts/sjaal en handschoenen. De coachsessies vinden zowel op de grond als op het paard plaats. Het is verplicht om op het paard een cap te dragen. Als je een eigen cap hebt, kun je die meebrengen. Caps zijn ook te leen. Het is niet mogelijk om zonder begeleider op het paard te zitten.

Ouderbegeleiding

Een coachtraject impliceert naast de inzet van het kind zelf ook veranderingsbereidheid en ondersteuning van de omgeving. Tijdens de ouderbegeleiding wordt onderzocht in welke mate ouders hun kind kunnen ondersteunen in het veranderingsproces. Indien nodig, verwijs ik door naar een kinder- en jeugdtherapeut. Ouderbegeleiding kan met en bij de paarden plaatsvinden of in in de vorm van wandelcoaching. Bij de oudergesprekken zijn een of twee ouders aanwezig, afhankelijk van het traject. Indien dit niet mogelijk is maar in het belang van het kind wel wenselijk cq noodzakelijk wordt geacht door de coach om de afwezige ouder bij het de coach toegestaan - na voorgaand overleg met het kind en de bij het oudergesprek aanwezige ouder - contact op te nemen met de afwezige ouder.

Parkeren

Kan op de parkeerplaats naast de woning. Zorg ervoor dat ook klanten van de DuweLL Groep hun auto nog kunnen parkeren.

Risico

Het werken met paarden brengt risico met zich mee. Het aanwezig zijn op het terrein en het werken met de paarden is op eigen risico. Uiteraard heb ik een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Alleen met mij als coach mag je bij de paarden komen en met ze werken. Ga nooit de paddock paradise of de wei in. Gedraag je altijd rustig in de buurt van de paarden. Zorg er ook voor dat je geen eten in je zakken hebt. De paarden worden alleen in overleg gevoerd.

Toilet

Er is een toilet aanwezig. Ga voorafgaand aan de coaching thuis, omdat het onderbreken van een coaching voor een toiletbezoekje niet handig is.